Cupping

Cupping

Cupping oftewel massage met cups is een zeer populaire en gekende massage techniek voor het verminderen van lichamelijk klachten

 

Wat is cupping

Cupping heeft zijn wortels in de acupunctuur afkomstig uit Traditional Chinese Medicine. Tijdens Dry Cupping worden de cups over de probleemzones geplaatst en vacuüm getrokken waardoor het zachte weefsel opgetild wordt en een opwaartse lift in de spier en bijbehorende fascia (bindweefsel) creëert. Deze vacuümlift zorgt voor een zuurstofrijke doorbloeding doorheen de cupping-zone. Door een verbeterde stofwisseling die daarbij op gang komt worden blokkades en triggerpoints losgemaakt zodat afvalstoffen worden afgedreven. Dit alles resulteert in een vermindering van spierspanning en pijn, de mobiliteit en flexibiliteit zal zich herstellen.
Werkt ook bijzonder goed voor het verminderen van cellulitis.

Cupping Technieken

 

STATIC CUPPING

De cups blijven ter plaatse staan, afhankelijk van de klachten zal de zuigkracht van de cups bepaald worden van light tot strong. Hierbij zal naargelang het vacuüm een lichte tot sterke verkleuring van de cup-zone optreden die zal verdwijnen op enkele dagen (light) tot een week (strong).


MOVING CUPPING

Met een matig vacuüm glijden we cups over het te bewerken deel van het lichaam voor een diepe en ontspannende cuppingmassage. Vooral toegepast bij veel stagnatie in de bloeddoorstroming en triggerpoints / spierknopen.

FLASH CUPPING

Dit gaat om het snel herhaaldelijk aanbrengen van enkele cups, met minimale retentie. Het vermindert lokale congestie en stimuleert de doorstroming over een groter gebied, we wandelen als het ware met de cups over de probleemzone.

Afhankelijk van het te verhelpen probleem zal de gepaste methode of combinatie gebruikt 

Beschikbare therapeuten

Klanten getuigen

""Onlangs heb ik de  "workshop Het anti-stress dieet" gevolgd. Dat er een verband bestaat tussen stress en fysieke klachten is inmiddels wel algemeen bekend. Maar wat minder geweten is, is de grote rol die voeding daarin speelt. Daarom is deze wo ...„Klant: Het anti-stress dieet werkt!
"Het concept sprak mij direct aan wanneer ik ervan hoorde, direct een afspraak gemaakt bij een therapeut. Ik voel me hier gelijk thuis. Doordat de therapeuten samenwerken weet je perfect dat je in goede handen bent en je probleem 100% onderzocht en behande ...„Klant: Els W

Volg ons op Facebook

Gezond op Maat

Coach & Consult BVBA
BE0806838575

Alterna
webdesign w247.be