Therapeut zoeken, hoe kies je?

Geschreven op 19/04/2017 in gezond leven
Therapeut zoeken, hoe kies je?

De drempel naar "in therapie gaan" ligt nog altijd zeer hoog. de zoektocht naar een goede therapeut is dan ook niet altijd even makkelijk. Wie kies je? Is dit wel de juiste therapeut voor mij? Ben ik nu gek? Gaat de therapeut me wel kunnen helpen? Wees niet bang, de beste therapeut voor jou bestaat!

Welke Therapeut helpt mij?

Natuurlijk is het belangrijk om te weten voor jezelf waar je mee worstelt. Of waar jij behoefte aan hebt. voor elk probleem bestaat een therapeut, maar hoe beter jij weet wat "min of meer" jouw probleem is, hoe specifieker je kan zoeken naar de beste therapeut.
  • Als je te kampen hebt met stress en je komt eerst bij de huisarts terecht welke tegen je zegt: jij hebt stress, ga in therapie.... Dan zoek je naar een stresscoach. Dat is misschien wel de meest voor de hand liggende keuze. Een stresscoach gaat jou veel sneller van je stress af helpen dan een psycholoog.
  • Wanneer je Dingen hebt meegemaakt in je verleden die je nog niet hebt opgelost, dan kies je beter voor een psycholoog of een psychotherapeut. De psycholoog laat jou praten, je verhaal doen. en probeert gaandeweg jouw trauma op te lossen en uit te praten.
  • Heb je problemen door je werk, of op je werk? voel je je niet meer happy en lijdt jouw gezin hieronder? Dan is het tijd voor loopbaancoaching de loopbaancoach helpt jou om te kijken hoe je weer dat geluk in jezelf terug vindt en al je talenten leert benutten.
  • Heb je al van alles geprobeerd, maar blijven oude patronen maar terugkomen? Dan is je onderbewuste misschien toe aan een extra ondersteuning in de vorm van hypnosetherapie. Hiermee kan je oude patronen doorbreken via je onderbewustzijn.
  • Voel je je een angsthaas, duik je in een hoekje en lukt het niet om jezelf te zijn? De zelfvertrouwencoach helpt jou terug in je kracht!

 

Er zijn nog veel meer mogelijkheden, problemen, vragen en klachten. En het is moeilijk om alles uit te leggen. Heb je een specifieke vraag of weet je echt niet welke ttherapie of therapeut jou kan helpen, dan bieden wij een gratis oplossing voor jou.
Stuur jouw vraag of probleem naar info@gezondopmaat.be en wij helpen je bij je keuze. Je vraag wordt intern besproken en bekeken welke therapeut jou het beste hierbij kan helpen. zo bespaar je geld en een hele hoop zoekwerk in jouw zoektocht naar innerlijk geluk..