Charlotte

Autisme coaching

Zittijden

Woensdag

op Afspraak

Omschrijving

Hallo, ik ben Charlotte. Ik ben in 2018 afgestudeerd als ergotherapeut. Mijn eerste werkervaring was met volwassenen in Sint-Hiëronymus. Na een tijdje ben ik terecht gekomen bij het onderwijs. Ik heb even gewerkt in het buitengewoon onderwijs, en daarna de overstap gemaakt naar het ondersteuningsnetwerk. Hier begeleid ik voornamelijk kinderen met autisme in het reguliere onderwijs, en ga ik samen met leerkrachten en netwerken op zoek naar manieren om kinderen met autisme te laten bloeien in de school. Verder ben ik in mijn organisatie deels actief als doelgroepcoach autisme, waarbij ik samen met collega’s kijk naar uitdagende trajecten en werk rond professionalisering.

In de groepspraktijk ben ik actief als autismecoach.

 

Wie kan ik helpen?

·       kinderen, jongeren en volwassenen met (vermoeden van) ASS. 

·       ouders of andere personen die nauw betrokken zijn op de persoon met (vermoeden van) ASS

·       In onze groepspraktijk, Vanzelfsprekend, worden geen diagnoses gesteld.

 

Hoe kan ik helpen?

De begeleiding die ik geef is ‘vraag gestuurd’. Wat betekent dit nu concreet? De gesprekken zijn afhankelijk van jouw vragen en noden, rekening houdend met wat uiteraard haalbaar is. Samen gaan we op zoek naar jouw kwaliteiten, waar je op vastloopt en welke moeilijkheden dat je daarbij ervaart. Het doel is om samen een weg te vinden die jouw kwaliteit van leven verbetert.

 

Een traject opstarten

Gezinnen of personen die nood hebben aan begeleiding sturen een mailtje naar autisme.vanzelfsprekend@gmail.com. Daarna neem ik contact op met jou om verder af te spreken.

Ik vind dit zo een boeiende en leerrijke job, dat ik in 2022 het Postgraduaat Autisme ben gaan volgen aan de Arteveldehogeschool (i.s.m. AutismeCentraal). Ik vind het enorm belangrijk om mijn kennis te blijven bijschaven en onderhouden.

Therapievormen

Klanten getuigen

"Jaren lang sukkelde ik met nekpijn en daardoor ook spanningshoofdpijn. Ik was al ettelijke keren bij de kinesist geweest maar dit werkte niet voldoende, de pijn en hoofdpijn bleef altijd aanwezig op de achtergrond. Tot ik vorig jaar de dieptemassage ontde ...„Klant: Eindelijk van Nekpijn verlost
""Jarenlang heb ik allerlei soorten dieet en voedingsprogramma's gevolgd.Telkens heb ik mijn streefgewicht wel gehaald, maar na enkele maanden verviel ik weer in mijn oude slechte gewoontes en ging steeds terug naar mijn oude gewicht. Wat toch een verschi ...„Klant: Eindelijk mijn ideale gewicht

Volg ons op Facebook

Gezond op Maat

Coach & Consult BVBA
BE0806838575

Alterna
webdesign w247.be