Ellen Van der Donck

HSP Coach & Burn-Out Coach

Ellen Van der Donck

Contactgevens

Zittijden

Enkel op afspraak

Bellen? Spreek uw bericht in op mijn voicemail, als ik bezig ben met klanten kan ik niet opnemen. ik bel u zo snel mogelijk terug.

Omschrijving

Vijftien jaar geleden, bijna 20, was ik rebels en idealistisch, prikkelgevoelig en had ik een hekel aan onrecht. Op dat moment met de nodige drama. ‘Zal wel de leeftijd zijn’, ‘Dat gaat wel over’, ‘Laat ze maar doen, het zal wel keren’…maar dat deed het niet, integendeel.
Tijdens mijn stage, na een goed gesprek met een heel wijze madam, gaf ze mij een boek over hoogsensitiviteit. ‘Hoogsensitiviteit als kracht’ …verwacht nu geen ‘eyeopener’, want daar was ik op dat moment nog niet helemaal klaar voor, maar ik was wel geprikkeld, geïntrigeerd. Alleen, er was amper literatuur rond, laat staan wetenschappelijk onderzoek.

Burn-out en stress coach Ellen Van der Donck

Ik ging Maatschappelijk Werk studeren en werk ondertussen 7 jaar als bedrijfsmaatschappelijk assistente, vertrouwenspersoon, burn-out coach, stresscoach en bemiddelaar. Hoogsensitiviteit bleef een rode draad, mijn interesse groeide, want ik voelde me regelmatig overweldigd en vastlopen.

Meer en meer mensen kwamen ook met vragen rond HSP. Dat heeft me doen besluiten me verder te gaan verdiepen.
Waar m’n wenkbrauwen van gingen fronsen, was de focus op de negatieve aspecten en de tegenstrijdigheid rond het onderwerp. Terwijl ik ook wel de mogelijkheden zag. Dat kon ook anders, daar was ik van overtuigd.

HSP Coaching bij Ellen Van der Donck

Aangezien ik een nogal grote leerhonger heb en een aversie voor ‘wildgroei’, ben ik op zoek gegaan naar een passende opleiding. Het wetenschappelijk onderzoek en de inzichten van Prof. Elke Van Hoof , hebben me doen beslissen de ‘HSP Professional’ opleiding te volgen.

Het definieert me niet, het is één persoonlijkheidskenmerk van wie ik ben, maar het kleurt me wel. En nog steeds buiten de lijntjes soms. Maar dat mag.

Opleidingen & Professionele skills

  • Bachelor Maatschappelijk werk, Artesis Hogeschool Antwerpen (2010)
  • Basisopleiding Vertrouwenspersoon, Kluwer (2012)
  • Conflictbemiddeling, Seven Miles (2014)
  • Stressbeheersing en Action Management, Happy Mondays (2015)
  • Stresspreventie en Re-integratie na Burnout, Provinciaal Veiligheidscomité Limburg (2016)
  • Masterclass aanpak Stress en Burnout, Prevent, Elke Van Hoof (2018)
  • HSP Professional, Huis voor Veerkracht o.l.v. Elke Van Hoof (2018)

 

Skills en waarden

Belangrijk om te weten over mij, is dat empathie, vertrouwen en veiligheid centraal staan, daar mag je op rekenen. Ik toets dat in onze gesprekken ook regelmatig af en er is steeds ruimte om dit te bespreken.
Jezelf ontplooien tot je volwaardig potentieel, waar alle ruimte is voor eigenheid en groei, daar sta ik zelf voor en wil ik je ook graag in begeleiden.
Begeleiding op maat, waar je concreet mee aan de slag kan en je bewust wordt van je eigen mogelijkheden en talenten.

Aantal mensen dat hun weg vond naar mijn praktijk:   counter Visits

Therapievormen

Klanten getuigen

"Jaren lang sukkelde ik met nekpijn en daardoor ook spanningshoofdpijn. Ik was al ettelijke keren bij de kinesist geweest maar dit werkte niet voldoende, de pijn en hoofdpijn bleef altijd aanwezig op de achtergrond. Tot ik vorig jaar de dieptemassage ontde ...„Klant: Eindelijk van Nekpijn verlost
""Jarenlang heb ik allerlei soorten dieet en voedingsprogramma's gevolgd.Telkens heb ik mijn streefgewicht wel gehaald, maar na enkele maanden verviel ik weer in mijn oude slechte gewoontes en ging steeds terug naar mijn oude gewicht. Wat toch een verschi ...„Klant: Eindelijk mijn ideale gewicht

Volg ons op Facebook

Gezond op Maat

Coach & Consult BVBA
BE0806838575

Alterna
webdesign w247.be