Kim Callens

Natuurcoach

Kim Callens

Contactgevens

Zittijden

Enkel op afspraak

Omschrijving

Ik ben Kim Callens, 40 jaar. Ik ben vrouw, moeder, dochter, kleindochter, nicht,… Mijn gezin is voor mij een ware leerschool, waarin mijn kinderen mij telkens de weg wijzen om met meer liefde de wijde wereld in te gaan. Als ware spiegels van me. De natuur is van kleins af aan sterk aanwezig in mijn leven. Ik zie de natuur rondom me dan ook als steun-, rust en goede stofjes oplaadpunt, spiegelbeeld, bewegingscoach, gezondheidswijzer,… met oneindig veel mogelijkheden.

In mijn vijfde leerjaar, raakte ik schoolmoe. Veel van wat er zich afspeelde in mijn innerlijke belevingswereld werd door mijn omgeving niet opgevangen. Ik leerde vlug, maar vergat ook weleens wat en dat demotiveerde mij. Ik was een dromerig type dat veel uit het raam, de schooltuin in, staarde en daar allerlei verhalen beleefden. Ik vond toen al dat volwassenen de kern van de zaak niet vertelden en was heel eigen wijs. De manier waarop ik leerde en waarop de school les gaf, maakte me kwetsbaar voor faalangst. In mijn 18 de levensjaar voelde ik me niet opperbest. Ik ben toen gestart met een zoektocht naar de oorzaak en ben regeneratietherapie gaan volgen. Dit is een therapievorm waarin je de energie die in je lichaam is opgeslagen weer terug in circulatie brengt. Na mijn studies als leefgroepbegeleidster, heb ik een aantal jaren gewerkt met volwassen personen met zowel een fysieke, als verstandelijke handicap en als begeleidster van kinderen. Tijdens deze periode heb ik een opleiding als herboriste genoten en volgde ik een cursus aromatherapie. Wegens gezondheidsreden ben ik gestopt met werken en heb mij toegelegd op natuurlijk zwanger worden. Wat voor mij geen evidentie was. Het is mij gelukt en nu ben ik een trotse moeder van twee zonen. Ik heb ervoor gekozen om de zorg voor mijn kinderen op mij te nemen, me bij te scholen als natuurgids en mee te werken in de zaak van mijn man. Enkele jaren na de geboorte van mijn kinderen kwam ik erachter dat ik hoogsensitief en een highsensationseeker was of een hoogsensitief persoon met een sterke wil. Ik heb me hierin verdiept en lezingen en cursussen gevolgd bij de vzw sensitief, kus de kikker,…. Nadien ontdekte ik wat ik al die tijd op school miste en herkende ik me in het profiel van een visueel lerend persoon, een beelddenker. Hiervoor heb ik dan ook de opleiding beelddenken en de emotionele begeleiding van beelddenkers gevolgd bij In praktijk. Ook heb ik het transformatiejaartraject familie-en onderwijsopstellingen gevolgd bij The New Life Teaching. In deze opleidingen en volgende ging het eindelijk over de kern van de zaak. Ik had de smaak goed te pakken en volgde het jaartraject De Alchemie van Leven bij Life Projects en vervolledigde de opleiding natuur- en magiccoach bij Loving Nature. Natuur en werken met mensen zijn helemaal mijn ding.

Opleidingen op een rijtje:

 • Leefgroepbegeleidster aan het Sint-Maria-Instituut te Antwerpen
 • Herborist aan de Europese Academie te Deurne
 • Cursus aromatherapie bij de Natuurbalans
 • Natuurgids
 • Verschillende lezingen en cursussen over hoogsensitiviteit en Highsensationseekers bij Sensitief,
 • Kus de Kikker, In Praktijk.
 • De basisopleiding beelddenken en vervolgopleiding de emotionele begeleiding van beelddenkers bij In Praktijk
 • Het transformatiejaartraject familie- en onderwijsopstellingen bij The New Life Teaching
 • Jaartraject Alchemie van leven bij life-projects
 • Magic en natuurcoach bij Loving Nature
 • Lezing hoogsensitieve personen en personen met narcismestoornisMijn kernwaarden

 • Mijn kernwaarde is helderheid. Ik hou van een open, respectvolle, duidelijke communicatiestijl. Woord bij daad voegen, is dan voor mij ook belangrijk. Verder heb ik een goede portie speelsheid, waarvan ik hou. Meer speelsheid de wereld in brengen is dan ook een mooie eigenschap. Eentje waarvan ik hoop dat meer en meer volwassenen deze eigenschap oppikken en er zelf mee aan de slag gaan. Mijn grote leerschool is loslaten geweest en daar oefen ik elke dag nog op. Elke levensperiode brengt weer een nieuwe fase van loslaten met zich mee. Ondertussen ben ik daar al veel krachtiger in geworden en heb ik tips om delen. Oh ja en moedig. Ik durf me gerust moedig te noemen. Dat zijn zowat mijn grootste kernwaarden.

Therapievormen

Klanten getuigen

"Het concept sprak mij direct aan wanneer ik ervan hoorde, direct een afspraak gemaakt bij een therapeut. Ik voel me hier gelijk thuis. Doordat de therapeuten samenwerken weet je perfect dat je in goede handen bent en je probleem 100% onderzocht en behande ...„Klant: Els W
"Jaren lang sukkelde ik met nekpijn en daardoor ook spanningshoofdpijn. Ik was al ettelijke keren bij de kinesist geweest maar dit werkte niet voldoende, de pijn en hoofdpijn bleef altijd aanwezig op de achtergrond. Tot ik vorig jaar de dieptemassage ontde ...„Klant: Eindelijk van Nekpijn verlost

Volg ons op Facebook

Gezond op Maat

Alterna
webdesign w247.be