IKsplorer | kind & Jongeren coaching

IKsplorer | kind & Jongeren coaching

In een samenleving waar kinderen reeds van zeer jonge leeftijd overdadig gevoed worden in verwachtingen, moetens, punten, … merken we op dat steeds meer van deze ‘natuurlijke krachtbronnen’ verloren gaan. Hun groei stagneert en moeilijkheden en belemmeringen dienen zich aan waartegen ze geen natuurlijke oplossingsstrategie meer ontwikkeld hebben. 

Wat is ‘IKsplorer’

IKsplorer is een methodiek waarbij we kinderen tussen 8 en 18 op een visuele en toegankelijke manier in contact laten komen met hun innerlijke drive.  We geloven dat deze drive van nature gericht is op groei en ontwikkeling. De Basis van de methodiek is het geloof in de positieve kracht van elk individu om te groeien en het besef dat een stimu'lerende’ omgeving hierbij zeer versterkend werkt. 
In deze omgeving is de coach een ‘spelende spiegel’ tav het kind. Bij deze ontdekkingstochten worden uiteraard ook de ouders en de waardevolle context rond het kind mee betrokken op deze ontdekkingstocht. Het kunnen en mogen ontdekken en inkleuren van het eigen groeitraject, biedt kinderen en jongeren de kans om van kinds af aan, zelfverzekerde mensen te zijn. Kinderen die in respect voor de ander, hun eigen waarden en krachten mee kunnen inzetten voor hun duurzame toekomst. Daar willen wij alvast voor gaan!

We ondersteunen jongeren in het maken van duurzame keuzes met betrekking tot leren en leven.

Het IKsplorer Traject werd ontwikkeld door Hans ClaeysThe Future generation

IKsplorer is een methodiek die ontstaan is vanuit The Future Generation welke nationaal bekend staat als 1 van de eerste en betere Loopbaancentra voor volwassenen met een uniek werkmodel rond het opnieuw leren ontdekken en inzetten van je eigen talenten zodat je vol geluk in je carrière en persoonlijke leven kan staan. Met deze ervaring bij volwassenen kwam het idee om een eigen uniek systeem voor kinderen te ontwikkelen. Vanuit The Future Generation willen we kijken of we ‘preventief’ iets kunnen aanbieden, zodat kinderen aansluiting kunnen houden bij hun eigen innerlijke diamant en persoonlijkheid, om ze vanuit hun kracht én in verbinding met hun omgeving, hun eigen toekomst in handen te kunnen nemen. Zo ontstond ‘IKsplorer’: 
The Future Generation is een organisatie die positief wil bijdragen aan een gemeenschap waar op een duurzame manier wordt omgegaan met energie en talenten van mensen. Elke activiteit of initiatief dat ontwikkeld/aangereikt wordt, moet hierbij een directe of indirecte bijdrage leveren aan de groeikansen van kinderen, jongeren en jongvolwassenen.Dit positieve huis zet in op drie pijlers:De (individuele) coaching aan kinderen en jongeren

We bieden kinderen (vanaf 8 jaar) en jongeren/jongvolwassenen coaching aan waarbij we focussen op hun waarden, krachten, sterktes/talenten, dromen, … zodat ze kunnen voelen waar hun kernkracht zit om in het leven te groeien naar de best mogelijke versie van zichzelf op dat moment.


Beschikbare therapeuten

Klanten getuigen

"Jaren lang sukkelde ik met nekpijn en daardoor ook spanningshoofdpijn. Ik was al ettelijke keren bij de kinesist geweest maar dit werkte niet voldoende, de pijn en hoofdpijn bleef altijd aanwezig op de achtergrond. Tot ik vorig jaar de dieptemassage ontde ...„Klant: Eindelijk van Nekpijn verlost
"Het concept sprak mij direct aan wanneer ik ervan hoorde, direct een afspraak gemaakt bij een therapeut. Ik voel me hier gelijk thuis. Doordat de therapeuten samenwerken weet je perfect dat je in goede handen bent en je probleem 100% onderzocht en behande ...„Klant: Els W

Volg ons op Facebook

Gezond op Maat

Coach & Consult BVBA
BE0806838575

Alterna
webdesign w247.be