Meditatie & Mindfulness

Meditatie & Mindfulness
Ben jij op zoek naar meer ontspanning? Voel je je gespannen, gestrest, rusteloos, zenuwachtig? Meditatie en Mindfulness technieken helpen jou om zelf ontspanning te vinden en je spanning zelf onder controle te krijgen.

Meditatie voor meer rust en evenwicht

Heb jij behoefte aan meer ontspanning in je hoofd? Wil je je gedachten onder controle krijgen? Meditatie is een mentale techniek voor het ontspannen van rusteloosheid van je geest om deze te bevrijden van spanningen en stress. Met als doel het bereiken van een toestand van geconcentreerde aandacht op een gedachte, vast punt, idee of een vorm van bewustzijn. Normaal gesproken richt je hierbij je aandacht naar binnen ver weg van de buiten wereld. 

Tijdens de meditatie hebben veel mensen de neiging om constant te worden afgeleid door nieuwe gedachten. Het is hierbij de bedoeling dat de mediterende steeds zijn aandacht weer terug brengt naar hetgeen waar hij zijn aandacht op richt. Dit vraagt in het begin om veel oefening en een beetje doorzettingsvermogen. Wanneer men er regelmatig in slaagt om de storende gedachten in het hoofd tot rust te brengen kan men er een nieuwe gewoonte van maken. In onze meditatiereeks zal je dit allemaal aangeleerd krijgen.

Wat is meditatie?

Meditatie is niet urenlang ‘zweven’ in een kamer vol wierook. Meditatie is niet urenlang verkrampt zitten in eenzelfde houding. Meditatie is niet alleen weggelegd voor spirituele geesten.
Wat is meditatie dan wel? Meditatie is een training voor je hoofd, net zoals sport een training is voor je lichaam. Meditatie laat je dichter bij jezelf komen door je lichaam te ontspannen, stresserende gedachten los te laten en je aanwezigheid in het moment te vergroten. Je laat je gedachten, je plannen, je zorgen maar ook bijvoorbeeld geluiden in de omgeving aan jou voorbijgaan. Die gedachten of zorgen blijven bestaan en de klok blijft even luid tikken maar tijdens het mediteren laat je zijn wat er is om zo te ontdekken dat gelukkig zijn van binnenuit komt.
Onze meditatie Coach neemt je graag mee op je meditatiepad en laat je kennismaken met verschillende tools en technieken.
Resultaat: je bent compleet ontspannen, je geest komt tot rust en je bewustzijn is wakker. En je hebt alles zelf in de hand!

Inhoud van de meditatiesessies

  • Ontspannende visualisaties op zachte muziek.
  • Het aanleren van ademtechnieken.

Praktische info & tarieven meditatie 

Voor wie is meditatie of mindfulness? Iedereen die behoefte heeft aan geestelijke en lichamelijke ontspanning.

Tarief

  • Meditatie/Relaxatie coaching: €55 (60 minuten), in duo: €75


Ben je op zoek naar Meditatie lessen regio Waasland, Sint-Niklaas? Kom dan zeker eens een les proberen in ons centrum te Sint-Niklaas. Lessen worden gegeven in kleine groepen voor meer aandacht en meer effect!

Beschikbare therapeuten

Klanten getuigen

"Jaren lang sukkelde ik met nekpijn en daardoor ook spanningshoofdpijn. Ik was al ettelijke keren bij de kinesist geweest maar dit werkte niet voldoende, de pijn en hoofdpijn bleef altijd aanwezig op de achtergrond. Tot ik vorig jaar de dieptemassage ontde ...„Klant: Eindelijk van Nekpijn verlost
""Jarenlang heb ik allerlei soorten dieet en voedingsprogramma's gevolgd.Telkens heb ik mijn streefgewicht wel gehaald, maar na enkele maanden verviel ik weer in mijn oude slechte gewoontes en ging steeds terug naar mijn oude gewicht. Wat toch een verschi ...„Klant: Eindelijk mijn ideale gewicht

Volg ons op Facebook

Gezond op Maat

Coach & Consult BVBA
BE0806838575

Alterna
webdesign w247.be