Natuurcoach

Natuurcoach

Kennismakingsgesprek Natuurcoaching

We starten onze eerste sessie met een gratis kennismakingsgesprek van ongeveer 20 min. Hierin verkennen we elkaar en bekijken we waar je noden en behoeften liggen. Op het einde van dit gesprek is het van belang dat we beiden het gevoel hebben dat we met elkaar verder kunnen. Op die manier heb jij de beste slaagkans om met een nieuwe, frisse kijk op jouw thema bij me naar buiten te wandelen. Als ik je hierin kan begeleiden en er is een klik, dan gaan we daadwerkelijk het volgende uur en half aan de slag. Indien dit niet het geval zou zijn, dan kunnen we daar best eerlijk over zijn. Zo kan ik je desgewenst doorverwijzen. Van mijn coachees verwacht ik de bereidheid om nieuwe inzichten rond je thema te verwerven.

Verloop van een sessie Natuurcoaching

Je komt naar me toe met een vraag. Dit kan een probleem zijn waar je mee worstelt omtrent je kinderen, werk, op school, een ziekte, …. We bekijken waar je precies naartoe wenst te gaan met deze vraag. Wat is je intentie, wat is je doel? Als je doel duidelijk is, starten we. We kijken samen wat onze mogelijkheden zijn die bij jouw vraag passen: wens je het medicijnwiel te leggen met het krachtdierenspel? Wens je je probleem "op te stellen" met natuurelementen. Een opstelling is een visuele, emotionele en gevoelsweergave van een beeld dat je hebt over een bepaald thema. Belangrijk hierbij is dat we aan de slag gaan door naar feitelijke gebeurtenissen in je familieverleden te kijken. Door je hier bewust van te worden, kan er een nieuwe beweging, een nieuw beeld, gevoel ontstaan dat helpt bij het loslaten van een emotie. Een emotie is een gedachte die bij een gebeurtenis wordt geplaatst en die een bepaalde lichamelijke reactie opwekt. Soms gebeurt het weleens dat ons brein bij een gebeurtenis een bepaalde emotie plaatst, waarvan je een fysieke, verbale, ... uitwerking krijgt die in de huidige situatie niet past, maar die in je brein geplaatst is door voorgaande gebeurtenis. Het kan helend werken om met die gebeurtenis aan de slag te gaan, zien welke gevoelens hierbij een rol hebben gespeeld en een andere beweging dan voorheen te maken.

Tools die ik gebruik bij natuurcoaching

  • Het leggen van het medicijnwiel door middel van natuurelementen
  • het krachtdierenspel, door middel van tekeningen, geschreven woorden,… De mogelijkheden zijn oneindig.
  • Verminderen van stress door onze verbeelding te gebruiken: een hallo geven aan een persoon of een situatie. Zo stappen we uit ons oordeel en kunnen we met minder emotie en een ruimere blik naar een situatie of persoon kijken die in ons dagelijkse leven uitdagend is.
  • Meditaties
  • Opstellingen, waaronder familie-opstellingen, onderwijsopstellingen
  • Een zachte begeleiding waarin de natuur jouw thema weerspiegelt
  • Ik luister naar je met mededogen 
  • Lichaamsbewustwordingsoefeningen. Bv.: Ruimte innemen,…
  • Verschillende creatieve en mindfulness workshops, waarin de natuur centraal staat. Met een maximum van 3 personen per workshop. Zo stimuleren we ons groepsgevoel. Ook voor kinderen die zo ongedwongen leren over zichzelf te samen met anderen. Voorbeelden van cursussen kunnen zijn: Een totumpaal maken, een kussentje voor heldere dromen op te wekken,…

Mijn doel met natuurcoaching is dat jij de ruimte krijgt om helemaal naar binnen te gaan en in je voelen te zakken, zodat je vandaaruit met een nieuwe frisse blik naar je thema kan kijken.

Belangrijk om weten Ik vind het belangrijk dat alle sessies in veiligheid en vertrouwen gebeuren. Alles wat er gezegd wordt, blijft tussen ons en beschouw ik als strikt vertrouwelijk. Bij kinderen en jongeren is dit ook zo en vraag ik uitdrukkelijk wat er gedeeld mag worden naar ouders, voogden toe en op welke manier dit best gebeurt. Dit is mijn manier van werken. Ook in de workshops die ik geef, vraag ik een respectvolle houding van mijn coachees naar andere coachees toe.

Tarieven en praktische info Natuurcoaching:

Kinderen tot en met 12 jaar: 45 Euro Duurtijd sessie: 1 uur Jongeren vanaf 13 jaar en volwassen: 65 Euro Duurtijd sessie: 1.5 uur tot max. 2 uur De uitwerking van 1 thema vraagt ongeveer 3 sessies.
 De prijs van de workshops is afhankelijk van het gebruikte materiaal en tijdsduur.

Beschikbare therapeuten

Klanten getuigen

""Onlangs heb ik de  "workshop Het anti-stress dieet" gevolgd. Dat er een verband bestaat tussen stress en fysieke klachten is inmiddels wel algemeen bekend. Maar wat minder geweten is, is de grote rol die voeding daarin speelt. Daarom is deze wo ...„Klant: Het anti-stress dieet werkt!
"Het concept sprak mij direct aan wanneer ik ervan hoorde, direct een afspraak gemaakt bij een therapeut. Ik voel me hier gelijk thuis. Doordat de therapeuten samenwerken weet je perfect dat je in goede handen bent en je probleem 100% onderzocht en behande ...„Klant: Els W

Volg ons op Facebook

Gezond op Maat

Alterna
webdesign w247.be