Relatietherapie

Relatietherapie

Problemen in je relatie? Relatietherapie of koppeltherapie kan jullie helpen weer een gelukkig stel te worden.

Boek online een relatietherapie

Zijn deze relatie problemen herkenbaar?

  • Jij wordt boos op mij, als je gefrustreerd bent.
  • Ik weet niet hoe ik hem laat luisteren...
  • Ik kan niks goed doen voor haar!
  • We lijken wel een verschillende taal te spreken.
  • Je begrijpt me niet!

Hoe verloopt een relatietherapie?

Hoe relatietherapie concreet verloopt hangt enerzijds af van de therapeut en anderzijds van het koppel zelf. De relatietherapeut reikt geen pasklare oplossingen aan en verwacht dat jij en je partner actief meewerken aan de oplossing van het probleem.

De therapie zelf bestaat uit gesprekken op regelmatige basis. Gesprekken duren meestal ongeveer 1 uur. In het intakegesprek ( eerste gesprek) wordt de aanmeldingsklacht besproken. Dit is het probleem zoals het door jullie ervaren wordt. De therapeut zal daarnaast ook informeren naar jullie achtergrond om meer te weten te komen hoe jullie functioneren als koppel. Vervolgens wordt het probleem breder in kaart gebracht. Tijdens de gesprekken zal de therapeut jullie aanmoedigen om intens met elkaars gevoelens en emoties bezig te zijn. Alle mogelijke probleemgebieden kunnen aan bod komen. Onuitgesproken gevoelens zoals gekwetst zijn, gemis, kwaadheid, verdriet,... kunnen in de veilige omgeving van de therapiekamer tussen partners worden uitgewisseld.

Hoe kan relatietherapie jullie helpen?

Wanneer je relatieproblemen hebt, helpt relatietherapie bij het zoeken naar een gelukkigere verbondenheid. Partners leren (opnieuw) hoe ze hun behoeften aan elkaar kunnen verduidelijken zodat hun liefde opnieuw sterker kan worden. Relatietherapie is het openstaan en terug ontvankelijk worden. Elke stap die je maakt is een verdieping in jezelf en in elkaar.

De therapeut helpt jullie de emoties te identificeren waar de ruzie om draait. Op die manier zie je een breder perspectief in plaats van de kwetsende negatieve zetten van de ander waar jij jezelf steeds voor wil beschermen. Wil je een sterke, liefdevolle en gezonde relatie bereiken, dan is het belangrijk om een nieuwe dialoog te leren, één van effectieve & positieve gesprekken. Het is het begin van een hechtere band of de ontdekking dat een breuk onvermijdelijk is. Ook wanneer je relatie niet blijft duren, is het soms belangrijk om een goede verstandhouding te kunnen ontwikkelen, bv. wanneer er kinderen zijn.

In de therapie kunnen alle mogelijke problemen besproken worden en werken we aan de thema’s die tussen jullie spelen. Ook al zijn er geen pasklare oplossingen, als de ruzies zich opstapelen kan het aangewezen zijn om professionele hulp in te schakelen.


Moet je met 2 zijn om een relatietherapie te volgen?

Bij relatietherapie is het ideaal als jullie met z'n twee de therapie aanvatten. Wil je partner echter niet mee op gesprek komen, dan kan je nog steeds individueel in begeleiding gaan. Je kan dan stilstaan bij wat je zelf dwars zit en samen met de therapeut naar oplossingen zoeken.


Relatietherapie tarieven & praktische info

De prijs is afhankelijk van of u alleen komt of samen met uw partner. Contacteer uw therapeut voor de juiste tarieven.

Contacteer ons voor meer info

Ben je op zoek naar relatietherapie in Sint-Niklaas? De Relatietherapeut van Gezond op Maat Staat voor je klaar!

 

Beschikbare therapeuten

Klanten getuigen

"Het concept sprak mij direct aan wanneer ik ervan hoorde, direct een afspraak gemaakt bij een therapeut. Ik voel me hier gelijk thuis. Doordat de therapeuten samenwerken weet je perfect dat je in goede handen bent en je probleem 100% onderzocht en behande ...„Klant: Els W
""Jarenlang heb ik allerlei soorten dieet en voedingsprogramma's gevolgd.Telkens heb ik mijn streefgewicht wel gehaald, maar na enkele maanden verviel ik weer in mijn oude slechte gewoontes en ging steeds terug naar mijn oude gewicht. Wat toch een verschi ...„Klant: Eindelijk mijn ideale gewicht

Volg ons op Facebook

Gezond op Maat

Coach & Consult BVBA
BE0806838575

Alterna
webdesign w247.be