Seksuoloog / sekstherapie

Seksuoloog / sekstherapie

Wat kan seksuologie voor u betekenen? Heeft u last van seksuele problemen? Ontdek hoe de seksuoloog u kan helpen bij seksuele problemen. Blijf niet langer rondlopen met uw vraag, en verbeter uw seksualiteit. 

Boek een intake gesprek

Wat doet een seksuoloog?

Een seksuoloog luistert naar mensen met seksuele problemen en zoekt samen met hen naar oplossingen. Gewoon al vertellen over uw seksuele problemen of beleving kan zeer probleemoplossend werken. De cliënt kan zo immers ontdekken in hoeverre hij/zij binnen het normale valt. Sommige problemen zijn geen problemen maar behoren tot het ‘normale’ gedrag of beleving. Wanneer de kennis van de cliënt tekort schiet, geeft de seksuoloog of sekscounselor informatie die passend is voor de cliënt.

Daarnaast zal de seksuoloog aan de cliënt ideeën geven waarmee hij/zij thuis aan de slag kan. Dit kunnen specifieke oefeningen zijn, maar ook verbeeldingsoefeningen, ademhalingsoefening, yoga, een vereenvoudigde vorm van mindfullness.

Een seksuoloog daagt mensen uit om hun seksleven te verbeteren met uitgekiende informatie en educatie, laat ons zeggen dat hij/zij probeert om het wat spannender te maken.


Seksuologie tarieven en werking

Elke vorm van seksuele hulpverlening start met een intakegesprek. Belangrijk is dat de cliënt voldoende tijd krijgt om zijn/haar probleem aan te kaarten en te exploreren, iets waar een arts niet altijd tijd voor heeft. Een seksuoloog kan daarin van groot nut zijn.

Seksuele problemen en seksproblemen zijn zelden uitsluitend van lichamelijk of psychische aard. Er is altijd een wisselwerking tussen beide oorzaken. Daarom werkt een sekscounselor nauw samen met de huisarts, gynaecoloog of uroloog.


Boek nu uw intake bij de seksuoloog

Beschikbare therapeuten

Klanten getuigen

"Het concept sprak mij direct aan wanneer ik ervan hoorde, direct een afspraak gemaakt bij een therapeut. Ik voel me hier gelijk thuis. Doordat de therapeuten samenwerken weet je perfect dat je in goede handen bent en je probleem 100% onderzocht en behande ...„Klant: Els W
""Onlangs heb ik de  "workshop Het anti-stress dieet" gevolgd. Dat er een verband bestaat tussen stress en fysieke klachten is inmiddels wel algemeen bekend. Maar wat minder geweten is, is de grote rol die voeding daarin speelt. Daarom is deze wo ...„Klant: Het anti-stress dieet werkt!

Volg ons op Facebook

Gezond op Maat

Coach & Consult BVBA
BE0806838575

Alterna
webdesign w247.be