HSP coaching

Leer met HSP oftewel hoogsensitiviteit omgaan dmv HSP coaching

Ben jij HSP oftewel hoogsensitief & Hooggevoelig? En ervaar je hierdoor bepaalde problemen? Dan kan HSP coaching jou helpen! Deze therapie is zowel gericht op kinderen, jongeren als volwassenen.

Boek HSP coaching
stresscoaching sint-niklaas

Voor wie is HSP coaching:

Hoogsensitiviteit kan voorkomen bij zowel kinderen als volwassenen. Hoewel beide doelgroepen hun specifieke probleemstelling hebben, blijft de aanpak van onze HSP therapeut in grote lijnen dezelfde: ontdekken waar je vandaan komt, in kaart brengen waar je vandaag staat en samen uitzoeken waar je naartoe wil. Bij hoogsensitieve kinderen werken we via kindertherapie, bij jongeren met hooggevoeligheid gebruiken we de invalshoek vanuit de jeugdtherapie.

Boek Nu

HSP begeleiding?

Hoogsensitiviteit kleurt je persoonlijkheid, maar het is 1 kenmerk, een deel van wie je bent. Er bestaat geen ‘typische HSP’er’, gelukkig maar!

De kern van hoogsensitiviteit is de diepgaande verwerking van externe prikkels, waardoor een verhoogde kwetsbaarheid ontstaat voor overprikkeling. En net die overprikkeling is waar veel mensen hinder van ondervinden.
De termen hoogsensitiviteit, hooggevoeligheid, overprikkeling en overgevoeligheid worden dikwijls door elkaar gebruikt, waardoor er ‘wildgroei’ aan informatie en meningen te vinden is over HSP en helaas de focus ook dikwijls negatief en eenzijdig is. En net daar wringt het schoentje.

HSP bekijken vanuit een wetenschappelijk onderbouwd kader, geeft ook ruimte om passende begeleiding aan te bieden.
Mijn focus ligt op positieve interventies, empowerment, bewustwording van je eigen mogelijkheden en groei met veel aandacht voor veerkracht, rust en hersteltijd. Als HSP heb je veel talenten die je kan inzetten, maar ook je valkuilen herkennen, erkennen en hiermee aan de slag gaan is minstens even belangrijk.

Je bent HSP, je ‘hebt’ het niet. Wat je wel hebt, is de opportuniteit om je hoogsensitiviteit in te zetten als iets positief.

Coaching HSP bij volwassenen

Als therapeute voor hooggevoelige mensen kijk ik naar het verleden en het heden, terwijl ik tegelijk als coach naar het heden en de toekomst kijk.

Coaching bij hooggevoeligheid kan een hulp zijn voor volwassenen in de volgende situaties:

  • Hoogsensitiviteit volwassenen
  • Burn-out
  • Depressie
  • Persoonlijke groei
  • Zelfbeeld en talenten
  • Scheiding
  • Verlies & rouw

Hoe verloopt HSP coaching?

We starten altijd met een intakegesprek. Hierin tasten we samen af waar de vraag ligt en hoe we een antwoord hierop kunnen vinden. Gaandeweg bepalen we de duur en intensiviteit van de therapie. We kijken naar je persoonlijke talenten, je ambities en verwachtingen. Samen zorgen we ervoor dat ze in harmonie komen. Zo scheppen we een solide basis waar je verder op kan bouwen. En juist dit is heel belangrijk bij HSP begeleiding.

Tarieven hsp coaching:

  • Kostprijs 65€ per sessie van 60 min
Boek nu

Vraag uw afspraak aan:

Vul onderstaande gegevens in en onze behandelaar neemt zo spoedig mogelijk contact op om de afspraak in te plannen of bel: 03-7760220


Woon je in de regio Sint-Niklaas, Lokeren, of Antwerpen? Ben je op zoek naar stress coaching in Sint-Niklaas? De stresscoach van Gezond op Maat helpt je graag!