Hyperventilatie Therapie

Sta vol in je kracht dmv coaching voor zelfvertrouwen

Leer ontspannen ademen bij Gezond op Maat in Sint-Niklaas

Heb je te kampen met hyperventilatie? Bij Gezond op Maat in Sint-Niklaas bieden wij gespecialiseerde hyperventilatietherapie om je te helpen weer vrij te ademen. Onze expert begeleidt je snel en effectief, zodat je beter kunt omgaan met hyperventilatie en de bijbehorende klachten.

Boek Hyperventilatie Therapie


hyperventilatie behandeling

Voordelen van Hyperventilatie Therapie

 • Vermindering van Klachten: Door je ademhaling onder controle te krijgen, kun je de fysieke klachten zoals benauwdheid, duizeligheid en pijn verminderen.
 • Stressreductie: Een gereguleerde ademhaling helpt je stressniveaus te verlagen, wat een positieve invloed heeft op je algehele welzijn.
 • Verbeterde Slaap: Een rustige ademhaling draagt bij aan betere slaapkwaliteit en helpt bij slapeloosheid.
 • Meer Energie: Door efficiënter te ademen, verbetert je energieniveau en vermoeidheid wordt verminderd.
 • Mentale Rust: Je leert technieken om angst en paniek te beheersen, wat bijdraagt aan een rustiger en evenwichtiger gemoedstoestand.


Boek Nu

Wat is Hyperventilatie Therapie?

Hyperventilatietherapie is gericht op het reguleren van je ademhaling om te voorkomen dat je te snel of te diep ademt. Wanneer je hyperventileert, krijg je te veel zuurstof binnen en adem je te veel CO2 uit. Dit veroorzaakt diverse lichamelijke klachten zoals verkrampte spieren, pijn in de schouders, nek en borststreek, en kan vaak het gevolg zijn van stressvolle periodes. De therapie richt zich op het herstellen van een gezonde ademhaling om deze klachten te verminderen en te voorkomen.

Hoe verloopt Hyperventilatie Therapie?

Bij Gezond op Maat verloopt hyperventilatietherapie in verschillende stappen:

1. Intakegesprek: We beginnen met een grondig intakegesprek om je klachten en de mogelijke oorzaken in kaart te brengen.

2. Ademanalyse: We analyseren je huidige ademhalingspatroon om specifieke problemen te identificeren.

3. Ademhalingsoefeningen: Je leert verschillende ademhalingstechnieken die je helpen je ademhaling te reguleren en te controleren.

4. Ontspanningstechnieken: We integreren ontspanningsoefeningen om stress te verminderen en je ademhaling verder te verbeteren.

5. Begeleiding en Follow-up: Tijdens de sessies krijg je continue begeleiding en evalueren we regelmatig je voortgang om de therapie aan te passen aan jouw behoeften.


Chronische of acute Hyperventilatie?

 • Acute Hyperventilatie: Voor acute hyperventilatie, die minder vaak voorkomt maar zeer beangstigend kan zijn, bieden we direct effectieve technieken om je ademhaling te kalmeren en de acute symptomen te verlichten.
 • Chronische Hyperventilatie: Voor chronische hyperventilatie, die vaak subtieler maar langduriger is, werken we aan het aanpassen van je dagelijkse ademhalingspatroon om langdurige verlichting te bieden.


Tarieven:

Heb je regelmatig last van hyperventilatie? Behandeling is essentieel om klachten te voorkomen of te verminderen. Met onze hyperventilatietherapie leer je om grip te krijgen op je ademhaling, zodat je weer klachtenvrij kunt leven. Maak vandaag nog een afspraak bij Gezond op Maat in Sint-Niklaas en begin je weg naar een gezondere ademhaling.

 • Prijs op aanvraag
  Vraag info aan

  Vraag uw afspraak aan:

  Vul onderstaande gegevens in en onze behandelaar neemt zo spoedig mogelijk contact op om de afspraak in te plannen of bel: 03-7760220  Bij Gezond op Maat in Sint-Niklaas bieden we professionele hyperventilatie Therapie o. Onze ervaren hyperventilatie en ademcoach staat klaar om je te begeleiden op je reis naar innerlijke heling, groei en emotionele vrijheid. Neem vandaag nog contact met ons op en doorbeek jouw hyperventilatie!