Slaapcoaching

Slaapcoaching voor een kwalitatief leven bij Gezond op Maat in Sint-Niklaas.

Een goede nachtrust is essentieel voor je welzijn en prestatievermogen. Net zoals gezonde voeding en lichaamsbeweging, speelt slaap een cruciale rol in je algehele gezondheid. Het is de tijd waarin zowel je lichaam als geest zich herstellen en revitaliseren.

Boek Slaapcoaching


Voordelen van Slaapcoaching

  Door je slaap te optimaliseren, kun je genieten van talloze voordelen, waaronder:
  • Meer energie
  • Sterker immuunsysteem
  • Verbeterde concentratie
  • Gezondere huid
  • Verminderde ontstekingskansen
  • Evenwichtige hormoonbalans
  • Betere sportprestaties


Boek Nu

Waarom slaapcoaching ?

In onze snel veranderende, stressvolle maatschappij ervaren steeds meer mensen slaapproblemen. Invloeden zoals sociale media en de druk om steeds meer te presteren dragen bij aan slaaptekort, wat wereldwijd gevoeld wordt. Als gecertificeerd slaapcoach sta ik klaar om je te begeleiden naar betere slaapgewoonten. Samen werken we aan het verbeteren van je slaapkwaliteit, zodat je elke dag wakker wordt met hernieuwde energie en vitaliteit.

Hoe verloopt slaapcoaching?

Als jouw persoonlijke slaapcoach richt ik me voornamelijk op gedrag gerelateerde slaapproblemen. We zullen werken aan het identificeren van factoren die je slaap beïnvloeden en samenstellen van een plan om je slaapkwaliteit te verbeteren.

Een behandeltraject voor slaapcoaching bij Gezond op Maat in Sint-Niklaas verloopt doorgaans in verschillende fasen:

 • Intakegesprek: We beginnen met een uitgebreid intakegesprek waarin we je slaapproblemen bespreken, je slaapgewoonten analyseren en je doelen voor de slaapcoaching vaststellen. Dit helpt ons een goed beeld te krijgen van je situatie en een gepersonaliseerd behandelplan op te stellen.

 • Analyse en evaluatie: Na het intakegesprek volgt een grondige analyse van je slaapgedrag, leefstijl, stressniveaus en eventuele externe factoren die je slaap beïnvloeden. We evalueren ook je slaapomgeving en eventuele slaapstoornissen.

 • Opstellen van een behandelplan: Gebaseerd op de informatie uit het intakegesprek en de analyse, stellen we samen een behandelplan op. Dit plan omvat specifieke strategieën en technieken om je slaapkwaliteit te verbeteren, zoals slaaphygiënepraktijken, stressmanagementtechnieken, relaxatietechnieken, en mogelijk ook aanpassingen in je levensstijl en slaapomgeving.

 • Uitvoering en monitoring: Gedurende het behandeltraject werk je actief aan het implementeren van de voorgestelde strategieën en technieken in je dagelijks leven. Tijdens deze fase houden we regelmatig contact om je voortgang te bespreken, eventuele obstakels te identificeren en aanpassingen aan het behandelplan aan te brengen indien nodig.

 • Evaluatie en follow-up: Na verloop van tijd evalueren we samen de effectiviteit van de toegepaste strategieën en technieken en bespreken we je slaapverbetering. We kijken naar eventuele veranderingen in je slaappatroon, slaapkwaliteit en algehele welzijn. Indien nodig kunnen we het behandelplan aanpassen om optimale resultaten te behalen.

Het doel van het behandeltraject is om je te voorzien van de tools, kennis en ondersteuning die je nodig hebt om je slaap te optimaliseren en een gezonder en energieker leven te leiden.


Let op: Voor mensen met slaapstoornissen die medische begeleiding nodig hebben, verwijs ik door naar een arts, slaapkliniek of psycholoog. Ik verstrek geen advies over het starten of stoppen met slaapmedicatie.

Tarieven:

Klaar om je slaap te verbeteren voor een gezonder en energieker leven? Neem vandaag nog contact op met Gezond op Maat in Sint-Niklaas en begin aan jouw reis naar een betere nachtrust.

 • Consult: Prijs: op aanvraag
Vraag info aan

Vraag uw afspraak aan:

Vul onderstaande gegevens in en onze behandelaar neemt zo spoedig mogelijk contact op om de afspraak in te plannen of bel: 03-7760220Bij Gezond op Maat in Sint-Niklaas bieden we professionele hyperventilatie Therapie o. Onze ervaren hyperventilatie en ademcoach staat klaar om je te begeleiden op je reis naar innerlijke heling, groei en emotionele vrijheid. Neem vandaag nog contact met ons op en doorbeek jouw hyperventilatie!