Sportmassage

Sportmassage

Sport je regelmatig? Recreatief of op een hoger niveau? Sportmassages zijn goed voor je lichaam, of je dit nu recreatief sport doet of intensief. Als je spieren overbelast zijn en je wilt vooruit is het krijgen van een degelijke massage de juiste keuze. Kies voor sport- en ontspanningsmassage van topniveau.

Boek uw sportmassage

 
Wat is een sportmassage?

Mensen stellen geregeld de vraag: wat is sportmassage? Is er een verschil met ontspanningsmassage? Ja, sportmassage werkt net als andere massages zeer ontspannend, maar richt zich vooral op het voorkomen van blessures en verhogen van de flexibiliteit. De technieken van sportmassage werken diep op het spierbindweefsel in. Verder concentreert sportmassage zich op de spiergroepen die bij een bepaalde sport gebruikt worden. Zo zullen we ons bij een zwemmer meer op het bovenlichaam concentreren. 
 

Wanneer een sportmassage?

Eigenlijk is elk moment – voor of na de inspanning – goed voor massage. Sport vergt nu eenmaal veel van je lichaam. De oorzaken van spierpijn kunnen gaan van opeenhoping van afvalstoffen als melkzuur tot minuscule scheurtjes, littekens en knopen in spieren van omringend weefsel. Te stijve of te strakke spieren geven een verhoogd risico op blessures bij het sporten. Bij regelmatige toepassing van sportmassage hou je niet alleen je spieren soepel. Het komt er bij sportmassage ook op aan je doorbloeding te stimuleren, de lymfedrainage te verbeteren en de afvoer van melkzuur te versnellen.

Prestaties verbeteren door sportmassage

Een combinatie van sportmassage en strekoefeningen bereidt het lichaam voor op het sporten en vermindert de spierspanning na afloop. Spieren die gespannen zijn kunnen niet maximaal presteren. Een massage vooraf bereidt de sporter voor door de spieren in afwachting van de inspanning te ontspannen. Sportmassage kan ook vorming van littekenweefsel voorkomen na een verwonding. Tijdens een diepe sportmassage kan je therapeut het littekenweefsel zelfs uitrekken.
 

Tarieven & praktische info sportmassage

Heb je behoefte of zin in een sportmassage? Tarieven en prijzen zijn standaard, het aantal sessies stemmen we af op de ambities van de sporter. Van één zaak mag je zeker zijn: onze sportmassagepraktijk Sint-Niklaas levert altijd kwaliteitswerk af en is voor verschillende soorten sporters aan te prijzen. Sportmassage doet je altijd vooruitgang boeken!

  • Prijs: 50 euro - Duur: 60 minuten

Sport je in de regio Sint-Niklaas, Lokeren, Antwerpen en wil voor of na het sporten begeleid worden via sportmassage om zo je sportprestaties te verbeteren? Kies dan voor een sport massage bij Gezond op Maat Gezondheidscentrum.

Beschikbare therapeuten

Klanten getuigen

"Het concept sprak mij direct aan wanneer ik ervan hoorde, direct een afspraak gemaakt bij een therapeut. Ik voel me hier gelijk thuis. Doordat de therapeuten samenwerken weet je perfect dat je in goede handen bent en je probleem 100% onderzocht en behande ...„Klant: Els W
""Jarenlang heb ik allerlei soorten dieet en voedingsprogramma's gevolgd.Telkens heb ik mijn streefgewicht wel gehaald, maar na enkele maanden verviel ik weer in mijn oude slechte gewoontes en ging steeds terug naar mijn oude gewicht. Wat toch een verschi ...„Klant: Eindelijk mijn ideale gewicht

Volg ons op Facebook

Gezond op Maat

Coach & Consult BVBA
BE0806838575

Alterna