Burn-out Preventie | stressvrij leven

Burn-out Preventie | stressvrij leven
Wil jij een persoonlijke burn-out voorkomen of wil je voorkomen dat je werknemers een burn-out krijgen? Bedrijven zijn verplicht om aan burn-out en stress preventie te werken. Onze burn-out coach Caroline de Block staat voor je klaar met een plan op maat!

Start nu met burn-out preventie

 

Wat is burn-out?

Het betekent letterlijk " opgebrand zijn". De stekker is uit het stopcontact getrokken en je bent de connectie tussen jou hoofd en lichaam, emoties kwijt. De kenmerken zijn vooral extreme vermoeidheid, slapeloosheid, hoofdpijn, spierpijn, futloos, vluchtgedrag,... Je hebt totaal geen energie meer en al jouw reserves zijn uitgeput. Je kan niet meer werken van 9 tot 5, overuren zouden funest zijn, uit bed komen is een taak op zich. Gewone dagdagelijkse dingen zoals schoonmaken, boodschappen doen koken zorgen er alleen al voor dat je compleet uitgeput bent. 

Waarom een burn-out voorkomen?

Wie wilt er nu maandenlang thuis zitten? Wie wilt er uitgeput zijn, niks kunnen doen, in de ziektewet belanden. niet op vakantie kunnen gaan, niet kunnen sporten of met de kinderen spelen. Dat alles wat je wilt doen je moe maakt? Een burn-out kan je soms maanden lang uitschakelen om je werk uit te voeren. Bij een kleine zelfstandige kan dit leiden tot een faillissement maar wanneer je een groot bedrijf hebt en er zijn vele werknemers thuis met een burn-out kost dit extra geld, het werk wordt niet optimaal gedaan, werk blijft liggen, jaarcijfers dalen. Kortom , een burn-out is funest voor iedereen! Dat wilt niemand! 

De burn-out coach gaat in individuele sessies of groepssessies kijken welke gevaren er in jouw levensstijl op de loer liggen om een burn-out uit te lokken. hoe leef je, hoe ga je om met stress, wat bezorgt jou stress. eenmaal ze alles in kaart heeft gebracht kan ze voor jou een plan op maat maken om zo een burn-out te voorkomen.

Voordelen van burn-out preventie

 • Minder ziekte
 • Minder stress
 • Meer energie, vitaler leven
 • Minder ziekte verzuim
 • Je bent productiever
 • Je voelt je gelukkiger
 • Betere concentratiie
 • Betere resultaten
 • Je functioneert beter thuis en op het werk

Burn-out preventie voor bedrijven

Anno 2017 lijkt het taboe rond burn-out gelukkig grotendeels doorbroken.  Zeker nu de wetgeving stress en burn-out erkend als psychosociaal risico waardoor werkgevers verplicht zijn om aan burn-out preventie te doen. Zie artikel hier Een gezonde werksfeer en een gezond beleid op het werk helpt om burn-out te voorkomen. Daarom is het aan te raden voor bedrijven om samen te werken met gespecialiseerde coaches die intern of extern het personeel, managers maar ook de directie helpen bij het voorkomen van een burn-out.

Ook hier draag ik graag mijn steentje bij en kan er na overleg een individueel of groepstraject worden uitgewerkt.

Tarieven burn-out preventie 

Particulier

 • Intakegesprek 60min 50euro
 • coaching en preventie 80min 65/sessie

 Bedrijven & Zelfstandigen: prijs op maat van de specifieke vraag

Beschikbare therapeuten

Klanten getuigen

""Jarenlang heb ik allerlei soorten dieet en voedingsprogramma's gevolgd.Telkens heb ik mijn streefgewicht wel gehaald, maar na enkele maanden verviel ik weer in mijn oude slechte gewoontes en ging steeds terug naar mijn oude gewicht. Wat toch een verschi ...„Klant: Eindelijk mijn ideale gewicht
"Het concept sprak mij direct aan wanneer ik ervan hoorde, direct een afspraak gemaakt bij een therapeut. Ik voel me hier gelijk thuis. Doordat de therapeuten samenwerken weet je perfect dat je in goede handen bent en je probleem 100% onderzocht en behande ...„Klant: Els W

Volg ons op Facebook

Gezond op Maat

Coach & Consult BVBA
BE0806838575

Alterna