Cranio sacraal therapie

Cranio sacraal therapie

Heb je last van Nek klachten, hoofdpijnen, spanningen, onverklaarbare vermoeidheid, darmklachten? Cranio Sacraal Therapie is een effectieve manier om het lichaam terug in balans te brengen.

Maak een afspraak Cranio Sacraal Therapie


Wat is Cranio Sacraal Therapie?

Van het hoofd tot en met het heiligbeen zitten onze hersenen en ons ruggenmerg in een soort koker gevuld met vocht. We noemen dit hersen- en ruggenmergvocht. Dit vocht wordt door ons lichaam continu vervoerd van hersenen naar ruggenmerg en omgekeerd. Door de vloeiende beweging van dit vocht ondergaan alle botdeeltjes zoals de schedelbeenderen, wervels en heiligbeen
rond deze "koker"  minimale bewegingen, met het oog niet zichtbaar, maar met goed geoefende handen zeer goed voelbaar.
Wanneer nu in dit systeem blokkades ontstaan kan dit zich uiten in allerhande symptomen, zoals:

 • maag-en darmproblemen
 • depressie
 • hoofdpijn en migraine
 • gebrek aan energie
 • slapeloosheid
 • stress
 • psychisch onevenwicht
 • hyperactiviteit
 • emotionele spanning
 • leermoeilijkheden
 • concentratiestoornissen
 • nek- en schouderpijn
 • angsten...

  Cranio Sacraal Therapie

Wat gebeurd er tijdens Cranio Sacraal Therapie

In ons lichaam zit overal bindweefsel, dat als een elastisch web alles met elkaar verbindt. Elke zenuw, elk orgaan, elk bloedvat is bekleed met bindweefsel dat daarmee een bindende factor is in ons lichaam. Het beschermt, geeft steun en houdt alle onderdelen bij elkaar en van elkaar gescheiden.Essentieel is dat het bindweefsel kan meebewegen tijdens onze bewegingen, zoals lopen, zitten en sporten, werken en zelfs ademen. Daar waar het bindweefsel niet meer voldoende kan meebewegen, ontstaan vroeg of laat problemen.

De behandeling craniosacraal therapie heeft als doel meer ontspanning te verkrijgen in het bindweefsel van het lichaam, juist daar waar te veel spanning aanwezig is.
Tijdens de behandeling craniosacraal therapie richt de craniosacraal therapeut zich niet alleen op het craniosacraal systeem, maar ook op alle andere structuren in het lichaam, die via het bindweefsel met elkaar verbonden zijn, zoals: botten, spieren, gewrichten en organen.
De therapeut maakt onder andere gebruik van het craniosacraal ritme (CSR). Middels zachte, gerichte handgrepen wordt contact gemaakt met delen van het craniosacraal systeem (hoofd, rug of heiligbeen) of op andere plaatsen op het lijf (buik, armen of benen). Door de behandeling zal er een ontspanning van deze weefsels optreden zodat er meer ruimte in het lijf kan ontstaan. Zo zal de functie van de structuren kunnen verbeteren en kunnen pijnklachten verminderen of verdwijnen. Ook wordt het ‘zelfherstellend vermogen’ van het lichaam geactiveerd om zijn werk weer goed te kunnen doen. Ook kan de behandeling een positief effect hebben op emotioneel gebied. Er wordt nauwlettend rekening gehouden met de natuurlijke manier van bewegen.

Praktische info Cranio Sacraal Therapie

Tijdens deze behandeling houdt u de kleren aan.
Tijd: 75 minuten
Prijs: 80 Euro

Beschikbare therapeuten

Klanten getuigen

""Jarenlang heb ik allerlei soorten dieet en voedingsprogramma's gevolgd.Telkens heb ik mijn streefgewicht wel gehaald, maar na enkele maanden verviel ik weer in mijn oude slechte gewoontes en ging steeds terug naar mijn oude gewicht. Wat toch een verschi ...„Klant: Eindelijk mijn ideale gewicht
"Jaren lang sukkelde ik met nekpijn en daardoor ook spanningshoofdpijn. Ik was al ettelijke keren bij de kinesist geweest maar dit werkte niet voldoende, de pijn en hoofdpijn bleef altijd aanwezig op de achtergrond. Tot ik vorig jaar de dieptemassage ontde ...„Klant: Eindelijk van Nekpijn verlost

Volg ons op Facebook

Gezond op Maat

Coach & Consult BVBA
BE0806838575

Alterna
webdesign w247.be