EMDR

EMDR

Overwin trauma's met EMDR-therapie bij Gezond op Maat in Sint-Niklaas en Waasland. EMDR, wat staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing, biedt effectieve oplossingen voor problemen zoals PTSS, fobieën, paniekstoornissen en verslavingen. Ontdek hoe deze therapie, ontwikkeld door Francine Shapiro in de late jaren '80, positieve veranderingen in je leven kan brengen.

Hoe ziet een EMDR-behandeling eruit?


Onze EMDR-behandelingen verlopen gestructureerd en in verschillende fasen. Je wordt begeleid om de traumatische gebeurtenis te vertellen en te identificeren welke beelden nog steeds spanning oproepen. Tijdens de sessie worden emoties, betekenis en spanning vastgesteld. Met afleidende taken en oogbewegingen wordt het werkgeheugen belast, waardoor positieve veranderingen kunnen plaatsvinden. Kortdurende behandelingen van 2 tot 4 sessies zijn mogelijk, afhankelijk van het trauma.

Boek nu een afspraak voor EMDR. Overwin je klachten effectief.

Wat is het effect van EMDR?

Ervaar aanvankelijke spanning die geleidelijk overgaat in ontspanning. Het traumatische beeld verliest levendigheid en emotionaliteit, en de betekenisgeving verandert. Herbelevingen, vermijding en andere klachten nemen af na een of meerdere behandelingen.

Hoe werkt EMDR dan precies?


Traumatische ervaringen worden opgeslagen als 'disfunctionele informatie' in de hersenen. EMDR maakt deze informatie toegankelijker en activeert het natuurlijke verwerkingssysteem. Onderzoek richt zich op de werkgeheugentheorie, waarbij oogbewegingen het werkgeheugen belasten en ruimte creëren voor positieve betekenisgeving.

Boek nu je EMDR-sessie bij Gezond op Maat in Sint-Niklaas en Waasland. Laat positieve veranderingen beginnen.

Wij stellen geen diagnose; raadpleeg een arts. De prijs per sessie bedraagt €70,00.

Beschikbare therapeuten

Klanten getuigen

""Onlangs heb ik de  "workshop Het anti-stress dieet" gevolgd. Dat er een verband bestaat tussen stress en fysieke klachten is inmiddels wel algemeen bekend. Maar wat minder geweten is, is de grote rol die voeding daarin speelt. Daarom is deze wo ...„Klant: Het anti-stress dieet werkt!
"Jaren lang sukkelde ik met nekpijn en daardoor ook spanningshoofdpijn. Ik was al ettelijke keren bij de kinesist geweest maar dit werkte niet voldoende, de pijn en hoofdpijn bleef altijd aanwezig op de achtergrond. Tot ik vorig jaar de dieptemassage ontde ...„Klant: Eindelijk van Nekpijn verlost

Volg ons op Facebook

Gezond op Maat

Coach & Consult BVBA
BE0806838575

Alterna