HSP Coaching (hoogsensitief)

HSP Coaching (hoogsensitief)

Ben jij HSP oftewel hoogsensitief & Hooggevoelig? En ervaar je hierdoor bepaalde problemen? Dan kan HSP coaching jou helpen! Deze therapie is zowel gericht op kinderen, jongeren als volwassenen.

Maak hier online een afspraak bij onze HSP coach


Voor wie is HSP coaching?

Hoogsensitiviteit kan voorkomen bij zowel kinderen als volwassenen. Hoewel beide doelgroepen hun specifieke probleemstelling hebben, blijft de aanpak van onze HSP therapeut in grote lijnen dezelfde: ontdekken waar je vandaan komt, in kaart brengen waar je vandaag staat en samen uitzoeken waar je naartoe wil. Bij hoogsensitieve kinderen werken we via kindertherapie, bij jongeren met hooggevoeligheid gebruiken we de invalshoek vanuit de jeugdtherapie. 

HSP begeleiding bij kinderen & Jongeren

Hoogsensitiviteit kleurt je persoonlijkheid, maar het is 1 kenmerk, een deel van wie je bent. Er bestaat geen ‘typische HSP’er’, gelukkig maar!

De kern van hoogsensitiviteit is de diepgaande verwerking van externe prikkels, waardoor een verhoogde kwetsbaarheid ontstaat voor overprikkeling. En net die overprikkeling is waar veel mensen hinder van ondervinden.
De termen hoogsensitiviteit, hooggevoeligheid, overprikkeling en overgevoeligheid worden dikwijls door elkaar gebruikt, waardoor er ‘wildgroei’ aan informatie en meningen te vinden is over HSP en helaas de focus ook dikwijls negatief en eenzijdig is. En net daar wringt het schoentje.

HSP bekijken vanuit een wetenschappelijk onderbouwd kader, geeft ook ruimte om passende begeleiding aan te bieden.
Mijn focus ligt op positieve interventies, empowerment, bewustwording van je eigen mogelijkheden en groei met veel aandacht voor veerkracht, rust en hersteltijd. Als HSP heb je veel talenten die je kan inzetten, maar ook je valkuilen herkennen, erkennen en hiermee aan de slag gaan is minstens even belangrijk.

Je bent HSP, je ‘hebt’ het niet. Wat je wel hebt, is de opportuniteit om je hoogsensitiviteit in te zetten als iets positief.

Coaching HSP bij volwassenen

Als therapeute voor hooggevoelige mensen kijk ik naar het verleden en het heden, terwijl ik tegelijk als coach naar het heden en de toekomst kijk. 

Coaching bij hooggevoeligheid kan een hulp zijn voor volwassenen in de volgende situaties:

  • Hoogsensitiviteit volwassenen
  • Burn-out
  • Depressie
  • Persoonlijke groei
  • Zelfbeeld en talenten
  • Scheiding
  • Verlies & rouw

Hoe gaat onze HSP coach te werk?

We starten altijd met een intakegesprek. Hierin tasten we samen af waar de vraag ligt en hoe we een antwoord hierop kunnen vinden. Gaandeweg bepalen we de duur en intensiviteit van de therapie. We kijken naar je persoonlijke talenten, je ambities en verwachtingen. Samen zorgen we ervoor dat ze in harmonie komen. Zo scheppen we een solide basis waar je verder op kan bouwen. En juist dit is heel belangrijk bij HSP begeleiding.

Bij kinderen & jongeren komen de kinderen over het algemeen alleen. In sommige gevallen worden er bij enkele sessies gevraagd of de ouders mee kunnen komen.

Tarieven & praktische info HSP begeleiding

60 minuten coachingsgesprek - 65 Euro

Vraag hier meer info en tarieven

Beschikbare therapeuten

Klanten getuigen

"Het concept sprak mij direct aan wanneer ik ervan hoorde, direct een afspraak gemaakt bij een therapeut. Ik voel me hier gelijk thuis. Doordat de therapeuten samenwerken weet je perfect dat je in goede handen bent en je probleem 100% onderzocht en behande ...„Klant: Els W
""Onlangs heb ik de  "workshop Het anti-stress dieet" gevolgd. Dat er een verband bestaat tussen stress en fysieke klachten is inmiddels wel algemeen bekend. Maar wat minder geweten is, is de grote rol die voeding daarin speelt. Daarom is deze wo ...„Klant: Het anti-stress dieet werkt!

Volg ons op Facebook

Gezond op Maat

Coach & Consult BVBA
BE0806838575

Alterna