Psychotherapie

Psychotherapie

​Psychotherapie? Merk je dat iets jouw geluk hindert, verlamt of blokkeert? Je voelt je niet gelukkig, angstig, je wankelt aan de rand van een depressie, je staat soms stijf van de stress.De psychotherapeut helpt jou tijdens de psychotherapie en zoekt samen met jou de juiste manier om die klachten aan te pakken. 

Maak hier uw afspraak online

Wat is psychotherapie; hoe helpt de psychotherapeut

Tijdens zeer cliëntgerichte psychotherapie luistert de psychotherapeut eerst naar jouw verhaal. Daarna gaan we in onze praktijk voor psychotherapie sterk richten op een effectief behandelplan dat voor jou op maat gemaakt wordt; wat werkt het snelste en het beste voor jou?

Psychotherapeut Ann Vangenechten: "Psychotherapie zal een snel effect hebben op je huidige situatie. Integratieve psychotherapie benadert je situatie op een holistische manier, waardoor de aanpak volledig is aangepast aan je situatie."  

Voordelen van psychotherapie

  • Doelgerichte gesprekken met een snel effect
  • Je vindt sneller de weg naar jouw geluk
  • Je leert op de beste manier jezelf kennen
  • Je leert omgaan met jouw problemen
  • Het gewenste resultaat op korte termijn

 

Ja, ik wil effectief omgaan met mijn problemen! Maak hier een afspraak

Verloop van psychotherapie

Na het vastleggen van een eerste intakegesprek kom je langs in de praktijk van de psychotherapeut. Tijdens dit eerste gesprek maken we kennis en vertel je wat meer over jouw probleem(en) of huidige situatie. We leggen jou op onze beurt uit wat de geschikte werkwijze is en wat de mogelijkheden zijn om jouw huidige situatie te verbeteren.

Eenmaal we beslissen om door te gaan met de psychotherapie kunnen we effectief aan de slag gaan met jouw persoonlijke behandeltraject. Voor de psychotherapeut is het zeer belangrijk dat jouw probleem opgelost raakt en dit op een haalbare termijn. Vandaar dat onze psychotherapeuten hun behandeltraject en werkwijze volledig laten aansluiten op jouw persoon zodat we sneller tot de kern van jouw probleem kunnen geraken en zo ook sneller de gewenste situatie bereiken.

Voor wie is psychotherapie bedoeld?

  • Jongeren, volwassenen en ouderen, maar we bieden ook psychotherapie voor kinderen aan.
  • Individuele therapie, relatietherapie (koppel/gezinnen)

 

Tarieven en praktische info psychotherapie

Wat mag nu zo’n behandeling kosten? Voor een normale psychotherapiebehandeling vragen de psychotherapeuten bij Gezondheidscentrum Alterna 45 euro voor een sessie van 60 minuten. Een aantal mutualiteiten geeft een beperkte terugbetaling voor psychotherapie bij jongeren. Raadpleeg je ziekenfonds!

  • Consult: Prijs: 50 euro - Duur: 60 minuten

Ben je op zoek naar Psychotherapie in de regio Sint-Niklaas? De psychotherapeut bij Gezond op Maat in sint-Niklaas helpt jou effectief!

Beschikbare therapeuten

Klanten getuigen

""Onlangs heb ik de  "workshop Het anti-stress dieet" gevolgd. Dat er een verband bestaat tussen stress en fysieke klachten is inmiddels wel algemeen bekend. Maar wat minder geweten is, is de grote rol die voeding daarin speelt. Daarom is deze wo ...„Klant: Het anti-stress dieet werkt!
"Het concept sprak mij direct aan wanneer ik ervan hoorde, direct een afspraak gemaakt bij een therapeut. Ik voel me hier gelijk thuis. Doordat de therapeuten samenwerken weet je perfect dat je in goede handen bent en je probleem 100% onderzocht en behande ...„Klant: Els W

Volg ons op Facebook

Gezond op Maat

Coach & Consult BVBA
BE0806838575

Alterna
webdesign w247.be