Versterk je immuunsysteem

Geschreven op 4/12/2014 in gezonde voeding
Versterk je immuunsysteem

De winter is alweer duidelijk in het land. Mensen met verkoudheid, de griep een verzwakt immuunsysteem..... We kunnen er allemaal van meespreken, althans degene die goed voor zichzelf zorgen en daardoor goed gewapend de winter ingaan niet natuurlijk!

De ultieme warme winter tip!

Wie snel van een verkoudheid verlost wil zijn of minder kans wilt maken op het krijgen van de griep hoeft geen fortuin uit te geven bij de apotheker aan pilletjes en neussprays. Het enige dat je eens moet doen is naar de supermarkt gaan voor een aantal must-have ingrediënten!

Gember

Gember is niet alleen een heerlijke toevoeging aan je gerechten, het zit ook boordevol vitaminen, anti-oxidanten, mineralen. Dit worteltje is wonderlijk goed bij darmklachten, kouwelijkheid, hoofdpijn, migraine, hart en vaat ziekten, misselijkheid, griep en verkoudheid.

Citroen

Dit bommetje van vitamine C is een waar wonder om je immuunsysteem te versterken.

Honing

Honing kan worden gebruikt om symptomen van een lage immuniteit te behandelen, zoals vermoeidheid, herhaalde infecties, allergieën en verkoudheid. Het bevat een hele reeks vitaminen, mineralen, aminozuren en bioflavonoïden waardoor het immuunsysteem goed blijft functioneren. Acacia honing is nog de beste honing die er is. Ook beter gekend als natuurlijk antibioticum. Daarnaast: Amerikaanse wetenschappers hebben via een klinische studie aangetoond dat honing een veel veiliger en gezonder antihoestmiddel is dan de meeste medicinale siropen.

Anti-verkoudheid Thee

Zorg dat je bovenstaande ingrediënten in huis hebt.
1. Snijd een stuk van de gember in kleine plakjes 10 plakjes van 2 mm.
2. Neem een pan met ong 0,5 liter water en breng samen met de gember aan de kook.
3. Pers het sap van 1 citroen.
4. Neem een theekop en giet het hete gember water hierin, samen met een deel citroensap en een flinke lepel honing.

Hmmmm heerlijk genieten!

Tip! Ben je verkouden, maak dan 1 liter van deze thee en drink gedurende de dag op. (thermosfles)
Als je regelmatig last hebt van je darmen kan je ook perfect een kaneelstokje meekoken.