Kanker

Geschreven op 2/04/2016 in gezond leven
Kanker

De diagnose kanker komt aan als een executie. Alsof ze je met de rug tegen de muur zetten en afschieten.De doktoren in hun witte jassen komen de kamer binnen. Hoe goed ze ook zijn in hun werk, toch voel je al wanneer ze binnenkomen hun gebrek aan menselijk inzicht, empathie en oprecht medeleven. Zonder boe of bah, zonder waarschuwing vooraf krijg je te horen dat er kanker gevonden is in je lichaam. Je wereld stopt met draaien op dat moment. Even heb je het gevoel alsof je binnen 10 minuten al zou kunnen sterven aan dit monster dat zich een weg heeft weten te maken in jouw lichaam, even bestaat de wereld om je heen niet meer, even denk je dat er geen enkele toekomst meer bestaat voor jou. Ikzelf heb geen kanker, maar ik was wel aanwezig toen een geliefde van mij dit te horen kreeg. Samen proberen we nu een weg te vinden om hier mee om te gaan.

Omgaan met de diagnose kanker

Kanker is niet zomaar iets. Het is denk ik het meest gevreesde woord, de meest gevreesde diagnose denkbaar. Het woord alleen al geeft een gezond iemand de kriebels. Het past misschien beter thuis in het lijstje van de ergste scheldwoorden. Het eerste dat je in feite moet proberen te doen wanneer je de diagnose krijgt in proberen omgaan met de angst die opeens is ontstaan. De angst geeft stress, en stress is dodelijk op zich. Stress zorgt voor een laag immuunsysteem, en dat is wat je hard nodig hebt in je strijdt tegen kanker. Zoek steun, er bestaan zoveel mooie verhalen over mensen die nog tientallen jaren hebben geleefd ondanks hun diagnose.

Kanker? Bestaat er een natuurlijke genezing

Natuurlijk is het eerste dat de dokter aan je voorlegt de bekende behandelingen, operatie, chemotherapie & bestraling. Maar wat als jij dit niet wilt? Of wat als de dokter zegt dat hij niks meer voor je kan doen? In de situatie die ik nu persoonlijk meemaak is er gekozen voor geen verdere behandelingen te laten doen door het ziekenhuis. En dan ga je op zoek naar alle mogelijke natuurlijke oplossingen die er te vinden zijn. In het ziekenhuis zijn ze hier niet echt zo een fan van natuurlijk. ze hebben liever dat je meedraait in hun medische mallemolen, maar daar kunnen ze ook niks aan doen.  Zij hebben enkel geleerd vanuit een medisch standpunt te denken, medicatie, operatie, chemo, bestraling...... Ze leren dat er geen andere mogelijkheden zijn. Ik Ga niks verkondigen, ik hou de opties open. Maar wat ik wel heel frappant vond om te horen van een verpleegster was dat iemand die homeopathie kiest als genezing bij kanker dit niet mag nemen tijdens een chemobehandeling omdat de chemo niet werkt dan... Ter verduidelijking, de homeopathie wordt genomen om de cellen te beschermen, chemo om cellen te vernietigen. Als homeopathie "water" is, vind ik het wel apart dat dit toch zo'n groot effect kan hebben. Ze zullen je toch niet verbieden om water te drinken ten tijde van chemo behandelingen??

Na een immense speurtocht ben ik dan toch wel op heel wat verschillende verhalen en ervaringen gestuit. Deze wil ik dan toch wel delen in jullie eigen zoektocht naar natuurlijke genezing of overleving bij kanker.

Wat kan je zelf doen bij kanker

  1. Angst en stress beheersen: Stress verminderd je immuunsysteem. verminder je stress om je immuunsysteem te versterken zodat je dit monster kan verslaan. Zoek naar ontspanning en probeer niet te focussen op je angst. Leef met de dag, wees dankbaar voor elke dag dat je er bent samen met je geliefden.
  2. Verstek je immuunsysteem: Gebruik een goed voedingssupplement, liefst biologisch. hiermee zorg je dat alle essentiele vitaminen en mineralen ruim aanwezig zijn in je lichaam.
  3. Stop met koffie drinken, alcohol drinken en roken.
  4. Stop resoluut met suikers!! Kanker groeit door suiker, dit is zijn directe brandstof! Als je de brandstof toevoer verminderd zal de kanker minder snel groeien.
  5. Leef volgens het Moerman dieet. Hierin eet je veel groenten, fruit, nootjes, vis. Maar vermijd je rood vlees, wit vlees, alcohol en suikers.Ontzuur je lichaam. Kanker leeft graag in een zure omgeving, dan groeit hij ook het snelst :-( De snelste manier om te ontzuren is via zuiveringszout oftewel natrium bicarbonaat. Doe ochtend en avond een halve theelepel zuiveringszout in een glas water en drink dit op, minimum 2 weken lang. In de ochtend mag je het sap van een halve citroen toevoegen. http://www.echtekrant.be/gezond/bicarbonat2.html
  6. Kanker is een schimmel? Volgens een bekend italiaans arts oncoloog is kanker een schimmel die voortkomt vanuit candida infectie. Je zou dan met bovengenoemde manier via zuiveringszout de schimmel kunnen uitroeien en zo de tumor en tumorcellen kunnen verwijderen/kkrimpen op zeer korte tijd. Baad het niet dan schaad het niet zou ik zeggen, dit is een natuurlijk product en kan zeker geen kwaad om het te proberen. http://www.kanker-is-een-schimmel.be/ 
  7. Salvestrolen. Volgens Professor Dan Burke zouden Salvestrolen in staat zijn om binnen enkele wegen een tumor volledig te doen afbreken. via enkele casestudies is onderzocht of het ook werkelijk aanslaat en wat blijkt? Tumoren verdwijnen. Lees hier meer: http://www.orthokennis.nl/artikelen/salvestrol-case-studies-2012
  8. Medisch wiet. Nog een andere manier die veel positieve resultaten blijkt te hebben is het gebruik van hennep olie in een concentraat. Dagelijks 3x5 druppels blijkt bij sommige mensen de kanker te onderdrukken of zelfs genezen.
  9. Het is natuurlijk niet oke om je lichaam nu opeens vol te proppen met alle mogelijke natuurlijke middeltjes, en ook hierin kan je bijwerkingen krijgen. Als je om te beginnen start met de eerste 5 van mijn lijstje dan ben je al goed begonnen. Probeer dan telkens 2 weken lang 1 van de andere 4.