Slaapproblemen? 3 Tips om bij weg te dromen!

Geschreven op 22/09/2014 in gezond leven
Slaapproblemen? 3 Tips om bij weg te dromen!

Iedereen heeft wel eens moeite om in slaap te raken, maar niets is zo vervelend als dagen of weken aan een stuk elk uur op je klok te zien staan en niet in een diepe slaap te geraken. Hoe komt het precies? Stress kan een grote oorzaak zijn, natuurlijk kan ook onze voeding een rol spelen of lichamelijke klachten. Weet je zelf niet precies wat de oorzaak is? Dan spreek je best eens af met 1 van onze therapeuten om dit te onderzoeken!

Voor de mensen die regelmatig last hebben van slaapproblemen geven we hier 3 ultieme tips:

Tip 1: Adem in / Adem uit!

Onze ademhaling heeft een groot effect op hoe we ons voelen een tijdje geconcentreerd ademhalen kan wonderen doen bij het helpen inslapen of wanneer u in de nacht wakker word en niet meer in slaap geraakt. Zie het als schaapjes tellen maar dan veel effectiever en met een dubbele werking: u word rustiger, maar de ademhaling opzich doet nog veel meer voor ons lichaam! Heb je moeite met de juiste ademhaling op gang te brengen, of wil je meer leren over de ademhaling? ga dan eens langs bij Maria de Wolf, zij is uw ademcoach bij uitstek!

Tip 2: Slik magnesium, het anti-stress mineraal!

Magnesium is een fantastisch mineraal als het gaat over stress, spanningen maar voornamelijk naar ontspanning toe is dit een wonder middel! Wanneer je dit mineraal slikt voor het slapen gaan zal het ervoor zorgen dat je veel beter inslaapt, maar ook dieper slaapt. Slik je het een paar dagen achter elkaar dan zal je merken dat je overdag veel rustiger word en ook je spierspanningen verminderen. Wie veel last heeft van stress zorgt het best voor een continue voorraad in huis! Let op: Niet alle verkrijgbare supplementen hebben dit effect, er is veel verschil in kwaliteit! In de webshop van Life Balance vind u de Feel Good van Phytocure. Deze heeft naar onze ervaring het beste resultaat!

Tip 3: Verhoog je Melatonine

Melatonine is ons "slaaphormoon" en zorgt ervoor dat we in slaap kunnen vallen/moe worden. Melatonine gaat bij een gezond bioritme automatisch verhogen in ons lichaam waardoor wij voelen dat het tijd is om et gaan slapen. De aanmaak van melatonine kan verstoord worden wanneer we te veel stress hebben en daardoor te veel cortisol in ons lichaam hebben. we moeten in feite de cortisol verlagen en dat doen we door minder stress te hebben! Ga naar jouw stresscoach om dit te leren! Maar wat we zeker eens moeten proberen is om dit in de avond te eten: bruine rijst, bruin brood, banaan, 2 kiwi's, hüttenkäse, volle yoghurt met acacia honing, ongebrande nootjes. 


Meer over ons:
Alterna Gezondheidscentrum is gespecialiseerd in gezondheid en geluk. Onze missie is om U te begeleiden naar een gezond lever dat u zelf in de hand heeft en zo preventief ziektes en lichamelijke klachten kan voorkomen! Bel 03-7760220 of mail: info@gezondopmaat.be als u graag begeleiding heeft bij het ontdekken van uw ideale gezondheidsplan!