Praktijkruimte huren
Media
Daphne Langedijk
Media
08/01/2014
2 min
0

Welkom bij Gezond op Maat

08/01/2014
2 min
0

Gezond op Maat gezondheidscentrum is een groepspraktijk van verschillende therapeuten en begeleiders in de complementaire gezondheidszorg. Onze missie en filosofie is om mensen te begeleiden naar een gezonder en gelukkiger leven door middel van preventieve natuurlijke behandelingen. Een groot aspect van dit centrum is de samenwerking tussen de verschillende therapeuten die in de hand gewerkt zal worden.

Waarom een natuurlijk gezondheidscentrum??

Om deze vraag te beantwoorden moeten we eens kijken naar hoe onze huidige maatschappij in elkaar zit.
We leven in een tijd waarin er verwacht word dat wij alles kunnen, maar aan de andere kant willen we eigenlijk ook alles, en het liefst nu, of beter nog, gisteren. Snelheid is dus van groot belang geworden. Deze verwachting van onszelf in ook een verwachting van de maatschappij. Niet enkel willen we goed geld verdienen, we willen een mooie auto, huis, kleren voor onszelf, voor onze kinderen. Het lijkt allemaal maar normaal, maar we vergeten soms welke prestaties ons lichaam moet volbrengen om dit alles te kunnen waarmaken.

Te hard werken heeft gevolgen

We moeten werken, hard werken, overuren, files trotseren, conflicten oplossen, werken onder tijdsdruk en soms voor een veeleisende baas of lastige collega’s. onze kinderen opvoeden. Om een lang verhaal kort te maken…. we hebben tijd te kort. Maar waar we ook tijd te kort voor hebben is om aandacht aan onszelf te geven, te rusten, aan onszelf te werken.
Welk effect heeft deze manier van leven op ons lichaam? Daar hoef ik geen plaatje bij te maken denk ik. We raken uitgeput, zorgen slechter voor onszelf, gaan gemakkelijk eten, ongezond eten, te weinig slaap. En dan zegt ons lichaam ho, stop, ik kan niet meer. We krijgen kwaaltjes, ziektes, lichamelijke problemen en ongemakken.

Burn-out?

Maar door de tijdsdruk die we onszelf hebben opgelegd, alle verwachtingen die we van onszelf hebben is er  geen tijd om ziek te zijn of om echt naar onze klachten/ons lichaam te luisteren. Wat doen we, we gaan naar de dokter om ons op te krikken, een paarden middel om morgen weer aan de slag te gaan. Dit kan even helpen, maar op termijn word de schade die we ons lichaam aandoen te groot om nog op te lappen. En daar hoor je het al, Burn-out, Depressie…. Wat overigens steeds vaker in het nieuws komt. En sinds 1 september erkend is.

  • Wist je dat België met 1 op de 10 mensen die Anti-Depressiva slikt de grootste gebruiker is van dit medicijn in de hele wereld?
  • Dat 90% van alle klachten waar mensen mee naar de huisarts gaan stress gerelateerd is? 
  • Maar ook dat Belgen bekend staan als de hardst werkende mensen?

Tijd voor verandering!

Met Gezond op Maat willen we hier verandering in brengen. Door een samenwerking in de hand te werken tussen de verschillende therapeuten en ook extern met de juiste artsen willen we volledig preventief dit probleem aanpakken in Belgie. De behandelingen en Natuurlijke gezondheidszorg in combinatie met de juiste trainingen en workshops is het onze bedoeling om mensen te begeleiden naar een betere levensstijl waarin we kunnen voorkomen dat mensen afhankelijk worden van medicatie ten gevolge van een ongezonde levensstijl. 

Natuurlijke begeleiding & leren luisteren naar je lichaam 

Wij bij Gezond op Maat geloven sterk in het zelfgenezend vermogen van de mens. Het enige dat wij moeten doen is mensen begeleiden om dit terug te ontdekken en te gaan gebruiken. Beter te leren luisteren naar hun intuïtie ipv de eisen van de buitenwereld. Mensen terug helpen ontdekken wat hun gelukkig maakt en hoe je er zelf voor kan zorgen dat je weer gezond word.

Reacties
Categorieën