Waarom rook je nog?

Geschreven op 24/10/2018 in gezond leven
Waarom rook je nog?

Waarom rook je nog steeds? Waarom rook je opnieuw? Waarom pak je er steeds opnieuw 1, en waarom zeg je bij elke sigaret; "dit is de laatste"?

Eigenwijs zijn, koppig zijn

Ik denk dat 1 van de dingen die ervoor zorgt dat je maar blijft roken is dat je ergens van binnen eigenwijs bent. Je neemt het gedeeltelijk niet serieus dat roken slecht is voor je lichaam. Ben je misschien een beetje naïef en denk je dat roken geen negatieve impact heeft op jouw lichaam? Of ben je er steevast van overtuigd dat roken jou helpt in stressmomenten? Zie jij na alle negatieve gevolgen van roken jouw sigaret nog steeds als jouw redder in nood? Dan denk ik inderdaad dat je koppig bent. 

Roken geeft stress

Veel mensen zien roken als adempauze in stress situaties. Alsof de stress verminderd. Maar ze beseffen niet goed dat het roken JUIST stress geeft aan ons lichaam, of toch exact dezelfde lichamelijke schade toebrengt als stress: Verhoging hartslag, afvalstoffen moeten verwerkt worden door de lever, zuurstof tekort, benauwdheid, slecht slapen, hoofdpijn en zoveel meer. Maar toch, op de een of andere manier blijf je jezelf ervan overtuigen dat je je beter voelt door een sigaret... Kuch, Kuch, Kuch......

Zelfs de beste en slimste mens rookt

Roken heeft niks met intelligentie te maken, iemand die blijft roken is geen dommerik! Roken is iets wat mensen van alle niveau's in het leven doen, de rijkste, de armste, de domste en de slimste. De beste dokter rookt, en zelf een hart of long specialist blijft er niet van gespaard. Waarom? Ik heb in een ander artikel al eens geschreven over het Aha-Moment, Iedereen die rookt is op zoek naar een gevoel van verlossing en bevrijding. en we blijven soms jaren doorgaan om dit te zoeken, vinden en voelen.

Het echte AHA-moment

Het echte Aha-moment is het moment dat je ontdekt dat alle middelen die je gebruikt om een aha-moment te creëren dat niet geven. Enkel iets binnenin jou kan dit doen. We noemen het bewustwording. Die bewustwording is een intens gevoel van; "ik ben alles wat ik nodig heb om gelukkig en gezond te zijn". Je hebt geen externe middelen nodig! Jij bent de maker van jouw geluk, jij bent alles, jij bent het leven.

1 probleempje......

Ons lichaam is spijtig genoeg wel een aantal chemische processen gaan aanpassen omdat je rookte. Zo worden er bepaalde "chemische reacties" in onze hersenen uitgeschakeld omdat je nicotine binnen kreeg via je sigaret. De lichamelijke verslaving. Ja, de nicotine is en gaat uit je lichaam wanneer je stopt met roken, maar dit chemische proces in je hersenen heeft heel wat langer nodig om te herstellen op natuurlijke wijze. Daarom is het ook niet zo goed om je sigaret te vervangen door een nicotine pleister of kauwgom of iets dergelijks. Het moet echt uit je lijf raken en herstellen.

Hypnose of Laser acupunctuur

Nu, wat ik gedaan heb is het volgende, en dit heeft me eigenlijk binnen 5 minuten geholpen. Ik ben bij Marc Ryckewaert geweest die al jaren ervaring heeft met begeleiding rond stoppen met roken. Marc doet voornamelijk hypnose om te stoppen met roken, maar dit is vooral voor mensen die wel hun AHA momentje gehad hebben, maar nog niet goed beseffen dat zelf sterk genoeg zijn om te stoppen op WILSKRACHT.  

Om het chemische proces in je hersenen snel weer te normaliseren gebruikt Marc een speciaal laser apparaat dat hij aanbrengt op bepaalde acupunctuurpunten die in verbinding staan met het verslavingssysteem in ons lichaam. Het duurt ongeveer een half uurtje de behandeling. Je ligt gewoon op een behandel tafel met je kleren aan en met een soort stift wordt er een lichte druk gebracht op die acupunctuurpunten. Eigenlijk best wel ontspannend. Na de behandeling stond ik op en ik voelde gewoon in mijn lijf dat het OK was. 

Ik was verlost. Verlost van mijn geestelijke behoefte, en mijn lichamelijke nood aan die sigaret. 

Ik ben nu een goede maand verder en voel me nog steeds goed. Het belangrijkste van alles wat ik nu meemaak na ruim 20 jaar te roken is dat ik leer om zelf sterk in mijn schoenen te staan en niet afhankelijk zijn van de hulp van iemand, of de "hulp" van dat rotding.....